Event Svendborgdigte
Nyheder

7. maj holder Multivers Happy-Hour-Event for Bertolt Brecht: Svendbordigte. Kom og vær med til at fejre udgivelsen og få bogen til forudbestillingspris. Læs mere ...

Klaus Rothstein interviewede d. 19. april oversætter Peter Bugge i Skønlitteratur på P1 om Multivers’ oversættelse af Karel Čapek: En rejse mod nord. Hør podcasten med det spændende interview om både robotter og salamandre lige her: http://www.dr.dk/p1/skoenlitteratur-pa-p1/

18.5.2017 kl. 19:30 Gjørlingsvej 11, 2900 Hellerup: Det Italienske Kulturinstitut mindes nyligt afdøde nobilprismodtager i litteratur Dario Fo med et foredrag af dr. phil. Bent Holm. Med afsæt i sin bog Djævelens billede. Maskens magt – fra karneval til Dario Fo (Multivers 2016) forfølger Bent Holm maskespillets tematik fra commedia dell’arte som historisk kontroversiel kunstform op til Dario Fo som moderne eksponent for den groteske satire. Efterfølgende byder Kulturinstituttet på et glas vin.

4.1.2017: Djævelens billede af Bent Holm er nomineret til årets teaterbog af CHPculture. 

Europabevægelsen giver flot anmeldelse af Hjarn von Zernichow Borbergs: Nydansk – er nydanskere og danskere virkelig så forskellige? "Hermed et opråb til alle om at få fingrene i bogen – måske særligt et opråb til de studerende, til fremtidens meningsdannere og til den nye generation af journalister" skriver Anne Fønss Bach. Læs mere ...

Søndag den 11. december kl.15 er der Proust-salon på Borups Højskole i København. Ghita Nørby læser et afsnit fra På sporet af den tabte tid. Bagefter fortæller Neal Ashley Conrad Thing om Proust.

Husk BOGFORUM 11-13. november!!! Se program og bestil adgangskort hjemmefra. 11. november er der Bert Brecht Svendborgdigte på Scene 2.

FokusEurupa – nyhedsbrevet om EU og europæisk politik brringer 19.10.2016 en flot anmeldelse af EU – et overblik: Hjarn Borberg leverer med sin bog ”EU – et overblik” en grundig præsentation af EU´s struktur, procedurer, de større politikområder og EU’s historie. Bogen er en glimrende bog for den der – for første gang – søger et overblik over EU. Læs hele anmeldelsen her

13.10. Nobelpristageren, forfatteren, dramatikeren, skuespilleren, maleren Dario Fo er død. Han skrev blandt andet  Der er en skør konge i Danmark, som han præsenterede sidste år i BogForum og på Betty Nansen Teatret.  Og han skrev forordet til Bent Holms Djævelens billede, der udkom i september.

Valdemar Lønsteds bog Sibelius præsenteres 5.10. kl. 19:30 på Metronomen. Der er gratis adgang og bogen kan her erhverves til fordelagtig pris. 

Bogpræsentation på Borups Højskole søndag 18.9. kl. 15 præcisBent Holms bog Djævelens billede. Søren Sætter-Lassen læser op af Holberg: Niels Klim og af Dario Fo: Der er en skør konge i Danmark.  Gratis adgang, tilmelding: event@multivers.dk. Læs mere... 

Bent Holm  blev 16.9. kl. 15:04 i P1 interviewet af Tore Leifer om Djævelens billede.

Bent Holm (70 den 2. september) udkommer med bogen Djævelens billede. Maskens magt – fra karneval til Dario Fo. Vi fejrer udgivelsen – og fødselaren – ved en event, som vi skriver nærmere om i begyndelsen af september.

Helle Askgaard og Dorte Smedegaard interviewes (18. august) i P1 Eftermiddag af Tore Leifer i anledning af udgivelsen af Vildfuglene – en biografi om Emilie Demant og Gudmund Hatt.

John Fellow modtager den 9. juni, på Carl Nielsens fødselsdag, Carl Nielsen Selskabets hæderpris og med den en statuette udført af billedhuggeren Erik Heide, som en påskønnelse af John Fellows store arbejde med Carl Nielsen Brevudgaven. Værket fås nu også som gratis e-bog.

Nydanskere og danskere er ret ens. Det fremgår af bogen NYdansk, som med righoldig statistik påviser, at flertallet af os minder meget om hinanden.  Men en stor del af debatten i pressen og på de sociale medier tager udgangspunkt i små minoritetsgrupper, og lægger ofte vægt på forskellene mellem dem og os. Det har medvirket til at skabe en skæv og negativ fortælling. 12. maj kl. 15:30 er der bogpræsentation hos Multivers, Hyskenstræde 3. Gratis adgang, men tilmelding nødvendig: multivers@multivers.dk.

Nu kan man frit downloade hele Carl Nielsen Brevudgaven (12 bind - over 7.000 tryksider) fra Multivers hjemmeside.  eReolen (folkebibliotekerne) og Det Kongelige Bibliotek følger snart efter. Værket, der er redigeret af John Fellow, udkom i årene 2005-2015. Det er Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, der generøst har finansieret e-bogen og dermed har gjort værket til allemandseje.

Lousiana Channel bringer interview med Dario Fo om "Der er en skør konge i Danmark".

Multivers udvider og flytter 18.1. til Hyskenstræde 3, 1207 København K. Telefon og email er uændret.

3. februar 2016 kl. 15-18 / ARKEN museum for moderne kunst: Hvordan skaber vi nye kunstpædagogiske visioner? Vilde ideer? Utopiske tanker? Hvor og hvordan kan kunst- og billedpædagogisk praksis undersøges og udfordres i en presset tid? Seminaret EDGE giver eksempler på, hvordan kunstpædagogikkens potentialer afsøges på kanten af hvad der synes muligt i en tid, hvor der spinkes og spares på alle ressurser. I kunst, i forskning og i pædagogisk praksis. Seminaret inviterer lærere, kunstformidlere, studerende, kunstnere og forskere til dialog og refleksion. Læs mere...

Proust på Betty Nansen Teatret 8. december kl. 19.30. Oplev en herlig introduktionsaften med oplæsning fra På sporet af den tabte tid af Joen Bille og indblik ved Proust-eksperten Neal Ashley Conrad Thing, der også fortæller om indflydelsen på danske forfattere som fx Jens Christian Grøndahl og Søren Ulrik Thomsen. Der vil også være mulighed for at købe bøger af og om Proust til en fordelagtig pris. Entré 65,- bestilles på Billetto.

Lyt til Skønlitteratur på P1: Gendigtninger om Struensee (18.11.) om bl.a. Dario Fo og hans nye bog "Der er en skør konge i Danmark".

Politiken, Hans Hertel gav (8.11.) 5 hjerter til Dario Fo for hans bog "Der er en skør konge i Danmark" – om Christian 7., Caroline Mathilde og Struensee. Læs mere...

7.11. Dario Fo på Betty Nansen Teatret er UDSOLGT. Eneste mulighed for at se ham er på BogForum Scenen søndag kl. 12:30.

Dario Fo præsenterer sammen med Bent Holm sin bog Der er en skør konge i Danmark på Forfatterscenen i Bogforum søndag 8.11. kl. 12.30 – og igen på Betty Nansen Teatret mandag kl. 19.30. Entré kr. 100,-. Ungdom (under 25): kr.75. Bestilling: Teaterbilletter.dk Billettelefon 70 272 272 (ma-fre12-18, lør 12-14). 

Dario Fo har skrevet en fabulerende fortælling om de dramatiske begivenheder, der udspillede sig i Danmark med Christian 7., Caroline Mathilde og Struensee i hovedrollerne. Romanen, Der er en skør konge i Danmark, giver et kreativt og satirisk blik på et stykke danmarkshistorie, vi troede vi kendte. Den er illustreret af Dario Fo og oversat af Bent Holm Læs mere...

Ole Meyer modtog i juli den prestigefyldte Premio Flaiano-pris i litteratur. Prisen blev givet for Meyers oversættelse af Dantes Guddommelige Komedie og hans studier i Dante. Tidligere modtagere af prisen er nobelprismodtagere som Derek Walcott, Dario Fo, Jean-Marie Le Clézio og Alice Munro. Læs mere...

Carl Nielsen Brevudgaven på Louisiana. 9. juni kl. 19.30 i koncertsalen, Carl Nielsens 150 års fødselsdag.  Skuespilleren Paul Hüttel læser op, værkets redaktør John Fellow fortæller, og pianisten Anne Øland spiller Nielsen - også til sang. Vært Maria Tetzlaff. Gratis for museets gæster. Pladsreservation (kr.10) sker over Louisiana.dk

Forfatteren Søren Sørensen (der blandt andet har skrevet biografien om Petrarca) blev (26.4.) udnævnt til æresmedlem af Bellmanssälskapet i Sverige, fordi han har skabt fornyet og udbredt interesse for en af Nordens største digtere nogensinde, Carl Michael Bellman (1740-1795).
Læs mere...

I sansningens enhed blev (18/3-15) lanceret med et miniseminar i Statens Musem for Kunst (SMK) med Per Aage Brandt og Henrik Boëtius som oplægsholdere.
Læs mere...

Statens Kunstfonds (11/3-15) vælger de bedste bøger fra efteråret 2014
Blandt vinderne er Niels Lyngsø for hans oversættelse af På sporet ... bind 12-13. "
Lyngsø åbner således på forbilledlig vis det danske sprog op for det fremmede, optager det og sender det så ud som et flydende og rigere dansk".
Læs mere... 

På sporet af den tabte tid
De sidste tre bind (11-13) + resumé- og registerbindet, Et overblik, 26. oktober 
Læs mere...

Eksistensens galskab
Dagbladet Information (24/9-14) bringer et helt opslag om Kirsten Hyldgaards bog 'Eksistensens galskab'. "Kan man overhovedet forstå en psykopat, og hvad er en psykopat overhovedet for et menneske? ... Disse og mange andre spørgsmål tager Kirsten Hyldgaard livtag med i sin nye fremragende bog.
Læs mere...