Nyhedsbrev
Sibelius Se fuld størrelse

Sibelius

Af Valdemar Lønsted

Den finske komponist Jean Sibelius (1865-1957) voksede op med svensk sprog og kultur, men blev vakt som fennoman. Han var et musikalsk geni, en umådeholden livsnyder og forgældet melankoliker, en gådefuld naturmystiker og et upolitisk menneske omfavnet af de tyske nationalsocialister. De sidste årtier af hans lange liv blev et stilhedens mysterium.

At skrive om Sibelius indebærer at skrive om Finlands vej fra russisk storfyrstendømme til selvstændighed. Med orkesterstykker som ‘Karelia-suiten’ og ‘Finlandia’ bibragte han det finske sind en ganske særlig tonalitet, og gennem sine Kalevala-værker medvirkede han til at befæste den unge nations identitet.

Men i centrum af Sibelius’ skaberværk står de syv symfonier som bogens anden del udfolder i detaljerede gennemgange. På den indlagte cd kan man følge disse fortløbende transformationer fra en senromantisk farvet verden til tidløse bygningsværker af slående skønhed og mageløs udtrykskraft. 

"Valdemar Lønsted har med 'Sibelius’ leveret et enormt stykke arbejde. Det går videre end til det formidlende. Det går helt ind i hjertet af Sibelius’ vanskelige og tragiske liv og langt ind i musikken." 5 hjerter, Thomas Michelsen, Politiken 13.10.2016 

CD VEDLAGT


Flere detaljer

9788779174276

419 Varer på lager

DKK 319,00

448 sider – 2016

Kunder, der købte denne vare, købte også: