Nyhedsbrev
Nikolaus von Kues' tre sidste skrifter Se fuld størrelse

Nikolaus von Kues' tre sidste skrifter

Af Nikolaus von Kues

Oversat fra latin og med kommentar af Hans Frederik Brobjerg

Intet er nemmere end sandheden. Det viste renæssancetænkeren og kardinalen Nikolaus von Kues (1401-1464) os i Lægmanden om visdom fra 1450. Hvilken sygdom er det så, der forhindrer os i at se den?

Hans tre sidste værker, som her for første gang udkommer på dansk, giver følgende svar: Vi har overset den sikreste og nemmeste sandhed af dem alle; at vi ikke først og fremmest bør fæstne vor lid til sansernes vidnesbyrd, men til sindets højeste skuen, hvormed det ser ”kunnen selv”. For uden ”kunnen selv” ville vi intet kunne; hverken sanse eller være til. Via denne lette indsigt udfolder Nikolaus den vej, som vi må betræde for bestandigt at nærme os denne ”kunnen selv”, hvorved vi i altid højere grad evner at medskabe verden – til gavn for hele menneskeheden, men først og fremmest til Guds pris.

Bogen rummer en længere indledning ved oversætteren samt de tre skrifter Brevet til Niccolò da BolognaSindets højeste skuen og Et sammendrag. Alle tre skrifter er udstyret med en indledning og et grundigt noteapparat.

Flere detaljer

9788779170100

DKK 188,00

160 sider – 2018

Kunder, der købte denne vare, købte også: