Nyhedsbrev
Proust i Danmark, 2. udg. Se fuld størrelse

Proust i Danmark, 2. udg.

Af Neal Ashley Conrad Thing

Marcel Proust (1871-1922) er en af det tyvende århundredes mest indflydelsesrige forfattere. Han, der var både rig og feteret, og så let som ingenting kunne have gjort livet bekvemt for sig selv, ofrede sig fuldkommen for sit romanværk À la recherche du temps perdu (1913-27).

Med denne bog får man for første gang mulighed for at læse om Proust i Danmark – gennem 100 år – og en enestående introduktion til forfatteren og værket.

Proust i Danmark byder på et stykke dansk litteraturhistorie om modtagelsen af Proust og hans roman. Her er desuden oversættelseshistorien og beskrivelser af de danske anmelderes, kritikeres, skønlitterære forfatteres og forskeres forhold til Proust – fra Christian Rimestad over Jacob Paludan og Margrethe Møller til Søren Ulrik Thomsen, Jens Christian Grøndahl, Henning Goldbæk, Bjørn Bredal, Kirsten Thorup og Suzanne Brøgger. 

Dette er 2. stærkt reviderede udgave – med N.A.C. Things afhandling I dialog med Proust (Lunds Universitet, 2015) indlejret. Det bibringer læseren indsigt i det forskningsmæssige grundlag for den passionerede receptionsundersøgelse.

Flere detaljer

9788779174672

28 Varer på lager

DKK 369,00

560 sider – 2017

Kunder, der købte denne vare, købte også: